Interieuradvies voor notariswoning | Den Ham


Wat een gave opdracht! Voor een stel uit Den Ham mocht ik de gehele inrichting verzorgen voor hun nieuw te bouwen notariswoning in Den Ham! Een compleet pakket inclusief maatwerk, verlichtingsplannen, materialisatie en persoonlijke aankoopbegeleiding! 

Voor mij is de uitstraling van het huis vaak een belangrijk uitgangspunt voor het interieur van een woning. Wat past er beter bij een notariswoning dan een modern klassiek interieur? Ik heb er een sport van weten te maken om tijdens het gehele ontwerpproces de smaak van mijn opdrachtgever te ontdekken en die valt hier perfect samen met deze interieurstijl. De combinatie van mijn expertise en de geweldige inbreng van de klant heeft gezorgd voor dit kleurrijke interieur. 


interieurontwerp woonkamer:

Midden in de ruimte van de woonkamer staat een openhaard. Deze openhaard is hét element waar het hier allemaal om draait. Lekker van het vuur genieten! Niet alleen vanaf de bank maar ook vanuit de zithoek én vanuit de eetkamer. Vanaf 3 verschillende zithoeken genieten van het warme knisperende vuur. Wie wil dat nou niet?

Mijn opdrachtgever liet weten het erg te waarderen meubelen terug te zien in hun nieuwe woning. Om deze reden heb ik zoveel mogelijk meubelen terug laten komen in het nieuwe ontwerp. Door de meubelen op een andere manier met elkaar te combineren en nieuwe meubelen toe te voegen is er vernieuwend en samenhangend geheel ontstaan wat zorgt voor rust en eenheid. 


INTERIEURADVIES WERKKAMER VAN DE MAN DES HUIZES (BEGANE GROND):

De wens van de man des huizes is een werkkamer in een warme sfeer met als basis kleur grijstinten. Door de kleur groen toe te passen in zowel accessoires en planten heb ik warmte en sfeer toegevoegd. De fauteuil met een opvallende print wordt een echte eyecatcher en brengt leven in het geheel. 

Veel van de meubelen zijn afkomstig uit het oude huis. De zwarte kast was van oorsprong een onbehandelde teakhouten kast. Ik heb deze voorzien van een antraciet krijtverf. Exact dezelfde kleur wordt toegepast op de wanden zodat deze elementen met elkaar worden verbonden. Door het bureau voor het raam te plaatsen heeft de gebruiker contact met de buitenwereld en voelt zich minder opgesloten. 


VISUALISATIES BADKAMER:

De badkamer is een ontwerp afkomstig van een badkamerspecialist en uitgekozen door de opdrachtgever zelf. Het was wel een wens van de opdrachtgever om deze badkamer  in 3D gevisualiseerd te zien. Zo konden ze beoordelen of ze de juiste keuzes hadden gedaan. 


INTERIEURONTWERP MASTER BEDROOM:

De bewoners van deze woning vonden het erg belangrijk om een warme slaapkamer te krijgen met voorkeur voor roze/rode tinten. Een gedeelte van de slaapkamer diende een inloopkast te worden. Het dressoir en het bed + nachtkastjes zijn afkomstig uit het oude huis. 

Ik heb gekozen voor zowel verf als behang in deze kamer. Het behang (op de wand waar de schuifdeur op bevestigd is) is een echte eyecatcher in de ruimte. Dit behang is een textielbehang, dus ook nog eens erg goed voor de akoestiek in de ruimte. De stoere schuifdeuren voor de inloopkast maken het geheel helemaal af. 


INTERIEURADVIES WERKKAMER VAN DE VROUW DES HUIZES (EERSTE VERDIEPING):

Voor de vrouw des huizes is het erg belangrijk dat zoveel mogelijk meubilair meegenomen werd naar het nieuwe huis. Omdat het vloerkleed veel kleuren bevat is dit het uitgangspunt geweest voor de kleuren in de kamer. De gele fauteuil stond oorspronkelijk in de woonkamer. Omdat de kleur geel ook terugkomt in het kleed heb ik deze samen gecombineerd in deze kamer. Ook komt het geel terug in de gordijnen. Door kleuren terug te laten komen ontstaat er een samenhangend en rustig geheel ondanks dat het vloerkleed best aanwezig is. 


Lichtplan GEHELE WONING:

Naast een interieurontwerp is er ook een lichtplan voor het ontwerp gemaakt. In een lichtplan worden de plekken waar verlichting moet komen duidelijk. Dit is erg handig wanneer de woning nog gebouwd moet worden. Dit lichtplan is doorgenomen met de elektricien waardoor de aansluitingspunten precies op de juiste plaats gesitueerd zijn. Niet alleen de aansluitingspunten zijn bepaald, maar ook de armaturen van de verlichting. Alles is op elkaar afgestemd.