Maatwerk kast en indeling zolder | Nieuwleusen


Familie erfgoed

Deze opdrachtgever woont in een prachtige woonboerderij in Nieuwleusen. De boerderij is al erg lang in bezit van de familie en heeft al vele transformaties ondergaan. Ik kreeg zelfs foto's te zien van hoe de boerderij er jaren geleden uit zag. De ruimtes hadden toen totaal ander functies en waren veel kleiner. Een slaapkamer hadden de toenmalige bewoners niet! Een bedstee was waar men vroeger in sliep. De bedstedes zijn gedurende de transformatie van de boerderij verplaatst en hebben nu een andere functie; kastruimte. Erg gaaf om te zien dat er waarde wordt gehecht aan de oude elementen in deze boerderij! 

De boerderij bestond vroeger uit twee woningen (links en rechts) met aan de achterzijde van de boerderij een enorm ruime stal. Ondertussen zijn de twee woning samengesmolten tot 1 woning en is een gedeelte van de stal bij de woning getrokken. Dit heeft als resultaat dat boven op zolder een enorme ruimte is ontstaan waar mijn opdrachtgevers nieuwe slaapkamers voor zijn twee dochter wil maken.

Indelingsadvies

Ik heb deze klant geholpen met een plan voor het plaatsen van de ruimtes. Dit indelingsadvies is gepresenteerd in een plattegrond. Een plattegrond was genoeg om deze bewoner te overtuigen van mijn ontwerp. Door een halletje symmetrisch tussen de kamers te plaatsen ontstaat er een looppad naar het achtergedeelte van de zolder. Hier is een extra trap én de speelzolder (niet zichtbaar op deze plattegrond) van de kinderen. Routing was bij dit ontwerp een erg belangrijk aspect.

Ook heb ik voor deze bewoner een maatwerk kast ontworpen voor zijn verzameling miniatuur autootjes. Deze kast is direct zichtbaar wanneer iemand de trap op loopt en wordt geplaatst tegen de wand achter de fauteuils. De Ledverlichting zorgt ervoor dat de auto's mooi worden uitgelicht en volledig tot hun recht komen. 

Ook benieuwd hoe ik jou kan helpen? Aarzel dan niet, en neem contact met mij op.