Modern interieur voor schuurwoning | Den Ham


Interieuradvies keuken en woonkamer:

Totaal interieurontwerp Den Ham

Voor de opdrachtgever is het erg belangrijk dat de luidsprekers mee verhuizen naar het nieuwe huis. Belangrijk aandachtspuntje die ik mee kreeg:

"de luidsprekers moeten 1,5 meter uit de kant staan om optimaal te klinken. Geluidskwaliteit is belangrijker dan de esthetische waarde".

Dit is Iets wat ik als ontwerper erg lastig vind om los te laten... Een ontwerp moet namelijk wél mooi zijn, maar ook praktisch! Als er en paar luidsprekers midden in de ruimte staan kunnen we niet bepaald spreken van een mooie en praktische inrichting. Om deze reden heb ik ervoor gekozen de luidsprekers een podium te geven. Op deze manier staan ze niet in de weg. Ook is het er de mogelijkheid de kabels weg te werken onder de grond. Op de achterwand van het podium zijn akoestische panelen geplaatst die er decoratief gaaf uitzien, maar ook de geluidskwaliteit verbeteren.

Daarnaast wil de opdrachtgever dat er rekening werd gehouden met het uitzicht. Daarom heb ik er voor gekozen om een grote elementen-bank in de ruimte te plaatsen. Deze biedt niet alleen zichtplaatsen richting de tv, maar óók naar het raam. Daarnaast is het mogelijk de opstelling op elk gewenst moment te veranderen. De elementen zitten met een klik-systeem aan elkaar vast gekoppeld.


Interieuradvies master bedroom

In dit ontwerp is een kastenwand midden in de ruimte geplaatst. In verband met de schuine wanden is dit de meest efficiënte oplossing. De hoogte wordt nu optimaal gebruikt. De kastenwand dient tevens als achterwand voor het bed die hiermee een centrale plek in de ruimte krijgt.

Op de wand achter het bed was een eyecatcher wenselijk. Bij voorkeur van grote bloemen. Ik heb een afbeelding uitgekozen die past bij het kleurenthema van de begane grond. Door het kleurenpalet door te trekken naar de eerste verdieping ontstaat er eenheid, rust en samenhang. Er staan 2 stoelen in de slaapkamer die gelijk zijn aan de serie stoelen van de eetkamer. Bij veel eters kunnen ze dan deze stoelen naar beneden verplaatsen.

Op de vloer ligt vloerbedekking. Deze is qua kleur ook afgestemd op de kleur vloer van begane grond (Forbo).


Maatwerk badkamer

In de badkamer heb ik gekozen voor een ruitvormige tegel met een geglazuurde blauwe kleur. Deze tegel gecombineerd met de antraciet en grijze wand- en vloertegels vormen een prachtige basis voor de badkamer. 

De kleuren blauw en roze zijn kleuren die de bewoners heel graag terug willen zien in het kleurenpalet van hun nieuw te bouwen woning. Ik heb deze kleuren dan ook in het totaal ontwerp van de woning terug laten komen om eenheid, rust en samenhang te creëren.


Interieuradvies slaapkamer:

Een échte stoere jongenskamer. In deze kamer zijn een aantal meubelen meegenomen vanuit het oude huis; het bureau, de Chinese kast en de slaapbank. Ik vond het belangrijk dat deze meubelen met diverse kleuren en stijlen toch een geheel gingen vormen in de ruimte. Ik heb het kleurenplan zodanig proberen samen te stellen dat er naar mij een geheel is ontstaan en alle meubelen, nieuw of oud, tot hun recht komen.